Novinky

Vianočný zemiakový šalát

22.12.2018 11:06
Príprava cca 80 minút   Ingrediencie:   1 kg zemiaky 4 ks sterilizovaná uhorka 1 ks cibuľa 3 PL sterilizovaný hrášok 2 ks natvrdo uvarené vajce 1 ks zeleninová zmes na prípravu šalátov 1 ks korenie 2 KL soľ 1 PL ocot 1 PL worchesterská omáčka 1 PL horčica 200 g tatátrska omáčka 1 PL...

Vianočná kapustnica s mäsom a klobásou

22.12.2018 10:10
Príprava cca 120minút Ingrediencie: cibuľa – 2ks cesnak – 4 strúčiky 1,5 kg kyslá kapusta klobása – 3 nožičky (najlepšie domáca) zmes húb – dubáky sušené zemiaky – 4 ks 600 g bravčové mäso, alebo klobásky 2-3druhy jemne pikantné olej rastlinný vývar z bravčovej kosti mletá červená...

HOVADZIE REZNE NA KARFIOLE S HRÁŠKOM

18.08.2017 16:36
HOVADZIE   REZNE  NA   KARFIOLE S HRÁŠKOM:   SUROVINY: 500g hovädzieho mäsa zo stehna, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 20g hladkej múky, 60g oleja, 150g karfiolu, 60g zeleného hrášku, voda   POSTUP: Umyté mäso pokrájame na rezne, ktoré...

KREHKÉ MESIAČIKY SO SYROM

18.08.2017 16:36
KREHKÉ  MESIAČIKY  SO  SYROM:   SUROVINY: 300g polohrubej múky, 200g masla, 25g droždia, 1 žĺtok, mlieko, 1 vajce na potretie, 80g tvrdého syra   POSTUP: Do preosiatej múky pridáme maslo, polovicu postrúhaného syra, soľ, žĺtok, droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku...

GULÁŠOVÁ POLIEVKA

18.08.2017 16:35
GULÁŠOVÁ   POLIEVKA:   SUROVINY: 200g hovädzieho mäsa, 30g oleja, 60g cibule, 40g zemiakov, voda, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, tlčená rasca HALUŠKY: 60g hrubej múky, voda   POSTUP: Umyté mäso pokrájané na kocky ,dáme na pokrájanú cibuľu zapenenú na oleji....

SRBSKÉ PEČENÉ MASO

18.08.2017 16:35
SRBSKÉ   PEČENÉ  MASO:   SUROVINY: 500g hovädzieho mäsa z pleca, 40g oleja, 40g cibule, 250g zelenej papriky, 150g rajčiakov, soľ, voda, mletá červená paprika   POSTUP: Hovädzie mäso opečieme na oleji, pridáme postrúhanú a na oleji zapenenú cibuľu, červenú...

REMESELNÍCKY REZEŇ

18.08.2017 16:34
REMESELNÍCKY  REZEŇ:   SUROVINY: 600g hovädzieho mäsa, 200g oleja, 150g strúhanky   POSTUP: Nakrájané hovädzie rezne posypeme počas klepania strúhankou ( aby sme strúhanku vklepaly do mäsa ), posolíme. Obaľujeme vo vyšľahaných vajíčkach a v horúcom oleji vyprážame po...

DUSENÁ REĎKOVKA S VAJCOM

18.08.2017 16:34
DUSENÁ  REĎKOVKA  S VAJCOM:   SUROVINY: 3-5 zväkov reďkovky, 5 vajec, 100g masla, soľ, petržlenová vňať   POSTUP: Umytú reďkovku nakrájame na plátky, posolíme a na masle krátko podusíme. Zalejeme rozšľahanými vajíčkami. Podávame s varenými zemiakmi, posypanými...

ZELENINOVÁ POLIEVKA

18.08.2017 16:33
ZELENINOVÁ  POLIEVKA:   SUROVINY: 10dag mrkvy, 10dag hrášku, 10dag karfiolu, 10dag kalerábu, 10dag petržlenu zo zelerom, 1 pór, soľ, mäsový vývar alebo bujón, petržlenová vňať, maslo   POSTUP: Pokrájanú zeleninu dáme do vriacej vody na 10-15 minút. Pridáme mäsový vývar, nakoniec...

MASOVÝ KRUH S KAPUSTOU

18.08.2017 16:33
MASOVÝ  KRUH  S KAPUSTOU:   SUROVINY: 60dag bravčového mletého mäsa, 2 cibuľe, 2 vajcia, 1 rožok, 15dag údenej slaniny, soľ, čierne korenie, 60dag kyslej kapusty, 2 veľké mrkvy, 1 cibuľa, 3 lyžice oleja, mäsový vývar, čierne korenie   POSTUP: Z mäsa urobíme fašírku....
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>