VYPRÁŽANÉ ZELENINOVÉ PLACKY
VYPRÁŽANÉ ZELENINOVÉ PLACKY:
CESTO:500ml mlieka
1-2 lyžičky cukru
½ lyžičky soli
7-8 lyžíc hladkej múky
múka, vajcia, strúhanka na obaľovanie
PLNKA:300g zeleninovej zmesi
20g masla
mleté nové korenie
mletá paprika
soľ
vegeta
SYROVÁ OMÁČKA:4 lyžice strúhaného syra
2 žĺtky
50g masla
300ml mlieka
1 lyžica hladkej múky
POSTUP:1.Zo surovín urobíme hladké cesto a upečieme palacinky. Čerstvú zeleninu (mrkvu, petržlen, hrášok, karfiol...) očistíme, pokrájame na malé kúsky a udusíme na masle,mrazenú najprv podusíme a ak treba, tiež pokrájame. Osolíme ju, okoreníme a rozmixujeme. 2.Palacinky natrieme plnkou a poukladáme do,, batôžkov“. Každý obalíme v múke, rozšľahaných vajíčkach s trochou soli , v strúhanke a vypražíme. Uložíme ich na teplý tanier. 3.V rajničke rozpustíme maslo, zalejeme ho mliekom, v ktorom sme rozhabarkovali múku a za stáleho miešania necháme zovrieť. Odstavíme a hneď pridáme postrúhaný syr. Zmes do hladka vymiešame a pred podávaním ňou polejeme vypražené palacinky.