VYPRÁŽANÉ ZELENINOVÉ PLACKY

17.08.2017 18:17

VYPRÁŽANÉ   ZELENINOVÉ   PLACKY:

 

CESTO:500ml mlieka

              1-2 lyžičky cukru

              ½ lyžičky soli

              7-8 lyžíc hladkej múky

              múka, vajcia, strúhanka na obaľovanie

PLNKA:300g zeleninovej zmesi

              20g masla

              mleté nové korenie

              mletá paprika

              soľ

              vegeta

SYROVÁ  OMÁČKA:4 lyžice strúhaného syra

                                    2 žĺtky

                                    50g masla

                                    300ml mlieka

                                    1 lyžica hladkej múky

POSTUP:1.Zo surovín urobíme hladké cesto a upečieme palacinky. Čerstvú zeleninu (mrkvu, petržlen, hrášok, karfiol...) očistíme, pokrájame na malé kúsky a udusíme na masle,mrazenú najprv podusíme a ak treba, tiež pokrájame. Osolíme ju, okoreníme a rozmixujeme. 2.Palacinky natrieme plnkou a poukladáme do,, batôžkov“. Každý obalíme v múke, rozšľahaných vajíčkach s trochou soli , v strúhanke a vypražíme. Uložíme ich na teplý tanier. 3.V rajničke rozpustíme maslo, zalejeme ho mliekom, v ktorom sme rozhabarkovali múku a za stáleho miešania necháme zovrieť. Odstavíme a hneď pridáme postrúhaný syr. Zmes do hladka vymiešame a pred podávaním ňou polejeme vypražené palacinky.