PLNENÉ LOKŠE

18.08.2017 16:18

PLNENÉ   LOKŠE:

 

SUROVINY: 500g zemiakov uvarených v šupke, 200g hladkej múky, 1 lyžicu masti, soľ

Na plnku: 250g braučovej pečene, 1 lyžicu masti, 1 cibuľu,100g šampiňónov, 150g mrazenej zeleniny( hrášok, mrkva, kukurica), 1 lyžica kečupu, soľ, mleté korenie, rascu

 

POSTUP: 1. Zemiaky ošúpeme, postrúhame, pridáme múku, trocha soli a vypracujeme hladké cesto. Postupne  z neho formujeme guľky s priemerom 6 cm, každú na pomúčenej doske rozvaľkáme a na panvici z oboch strán opečieme. 2. PLNKA: Pečeň pokrájame na malé kúsky. Na panvici zohrejeme masť, popražíme na nej cibuľu, kúsky šampiňónov i pečene. Potom pridáme zeleninu, zmes okoreníme a posypeme rascou. Udusíme do mäkka a nakoniec dochutíme kečupom. 3. Na každú lokšu dáme 1- 2 lyžice plnky a poskladáme ich alebo skrútime. Podávame teplé.