NEDEĽNÁ TORTA

17.08.2017 18:04

NEDEĽNÁ TORTA

 

SUROVINY:

CESTO: tortový korpus: pripravíme z piškótového cesta v prášku DR.OETKERA

              Podľa návodu na obale.

PLNKA:100g horkej čokolády

              125g masla

              0,75l mlieka

              150g práškového cukru

              4cl rumu

              2bl Zlatého klasu

POSTUP:

2balíčky Zlatého klasu dôkladne rozmiešame v 0,25l mlieka. Zvyšné mlieko(0,5l) dáme variť. Do vriaceho mlieka pridáme rozmiešaný Zlatý klas a za občasného miešania uvaríme hustý krém. Za občasného miešania ho necháme vychladnúť. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a mierne vychladnutú ju vymiešame spolu s maslom a cukrom do peny. Postupne pridáme vychladnutý pudingový krém a spolu vymiešame. Vychladnutý korpus prekrojíme a naplníme čokoládovou plnkou. Zvyšnou plnkou natrieme boky a vrch torty. Tortu dáme do chladničky stuhnúť a pred podávaním ozdobíme šľahačkou, ovocím alebo strúhanou čokoládou.