NEDEĽNÁ TORTA
NEDEĽNÁ TORTA
SUROVINY:
CESTO: tortový korpus: pripravíme z piškótového cesta v prášku DR.OETKERA
Podľa návodu na obale.
PLNKA:100g horkej čokolády
125g masla
0,75l mlieka
150g práškového cukru
4cl rumu
2bl Zlatého klasu
POSTUP:
2balíčky Zlatého klasu dôkladne rozmiešame v 0,25l mlieka. Zvyšné mlieko(0,5l) dáme variť. Do vriaceho mlieka pridáme rozmiešaný Zlatý klas a za občasného miešania uvaríme hustý krém. Za občasného miešania ho necháme vychladnúť. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a mierne vychladnutú ju vymiešame spolu s maslom a cukrom do peny. Postupne pridáme vychladnutý pudingový krém a spolu vymiešame. Vychladnutý korpus prekrojíme a naplníme čokoládovou plnkou. Zvyšnou plnkou natrieme boky a vrch torty. Tortu dáme do chladničky stuhnúť a pred podávaním ozdobíme šľahačkou, ovocím alebo strúhanou čokoládou.