KURA NA FRANCÚZKY SPOSOB
KURA NA FRANCÚZKY SPOSOB:
SUROVINY: PRE 4 OSOBY: 1 kuchinský upravené kurča( asi 1,2KG), soľ, čierne korenie, 250g malých červených cibuľí, 2 zväzky vňaťovej cibuľe, 2 lyžice oleja, 50g prerastlej slaniny nakrájanej na plátky, ¼ bieleho vína, ¼ kuracieho vývaru, 2 bobkové listy, 2-3 lyžičky solamylu
POSTUP: Kurča umyjeme, osušíme a naporcujeme na 8 dielov. Črevené a biele cibuľe olúpeme a podľa potreby rozpolíme alebo rozštvrtíme. Mladú vňaťovú cibuľku umyjeme a nakrájame na drobno. V pekáči rozohrejeme olej na ktorom osmažíme najprv porcie kuraťa a plátky slaniny, po chvíli pridáme cibuľu a dusíme. Polomäkké kura zalejeme vínom a vývarom, pridáme bobkové listy a dusíme pod pokrievkou asi 40 minút. Potom porcie kuraťa vyberieme a dáme na teplé miesto. Cibuľu zahustíme solamylom, krorý sme rozmiešali vo vode. Krátko povaríme, osolíme a okoreníme. Nakoniec hotový pokrm upravíme na misu a posypeme hrubo namletým čiernym korením. Podávame s nokami.