KRÉMOVÁ RAJČIAKOVÁ POLIEVKA
KRÉMOVÁ RAJČIAKOVÁ POLIEVKA:
SUROVINY PRE 4 OSOBY:1 konzerva (850ml) lúpaných paradajok, 2 lyžice masla alebo hery, 2 lyžice polohrubej múky, 2 lyžice polievkového korenia (vegeta), 1 smotana na šľahanie (250ml) ,2 cibuľe + zväzok pažítky, soľ, čierne korenie
POSTUP:1.Paradajky aj šťavu prepasírujeme alebo tozšľaháme na pyré. Cibuľu olúpeme, nakrájame a udusíme na tuku až do sklovita. Zasipeme ju múkou a do zlatova ju osmažíme. Do cibuľe pridáme za stáleho miešania paradajkové pyré, vegetu a všetko uvedieme do varu.2. Približne 5 minút povaríme, prilejeme polovičku smotany a pri miernej teplote ešte asi 3 minúty povaríme. Medzi tým umyjeme pažítku a nasekáme ju nadrobno.Zvyšnú smotanu vyšľaháme. 3.Polievku osolíme, dochutíme čierným korením a rozdelíme do misiek. Nakoniec na každú porciu dáme kopček šľahačky a posypeme pažítkou.