ČERTÍCI V ALOBALE

18.08.2017 16:24

ČERTÍCI   V ALOBALE:

 

SUROVINY: 5 braučových rezňov, 100g cibuľe, 100g čerstvej alebo sterelizovanej papriky, 150g slaniny, 5 feferoniek, 50g masla, soľ, mleté čierne korenie, alobal a olej na jeho potretie

 

POSTUP: Plátky mäsa mierne naklepeme, osolíme, okoreníme po oboch stranách. Na jednu polovicu rezňa poukladáme  na seba kolieska pokrájanej cibuľe, plátok slaniny, nakrájanú zelenú papriku, dáme celú feferonku a 10g masla, druhú stranu rezňa preložíme a okraje sklepeme. Na olejom potretý olobal položíme rezeň a aolobal zabalíme tak, aby z neho nevytekala šťava. Pečieme  v rozohriatej rúre asi 30 minút. Ako prílohu môžeme podávať ryžu, zeleninový šalát alebo hranolky.