BRAVČOVÁ ROLKA NA TYMIÁNE

18.08.2017 16:14

BRAVČOVÁ   ROLKA   NA   TYMIÁNE:

 

SUROVINY: Pre 4 osoby: 1 kg rolovanej braučovej pečene( necháme si ju zvinúť a previazať ), 4 štipky tymiánu, 5 bobkové listy, soľ, čierne korenie, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1/2zeleru, 1 cibuľa, tuk na vymastenie pekáča, 500g fazuľových strúčkov, 250g paradajok, 250g šampiňónov, 3 lyžice masla, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 125 ml smotany, 1 lyžica polohrubej múky

 

POSTUP: 1. Tymián umyjeme, niekoľko lístkov si necháme na ozdobenie , otatné odtrhneme. 2 bobkové listy rozdrobíme. Rolku potrieme soľou a čiernym korením, posypeme tymiánom a bobkovým listom. Zeleninu očistíme, opláchneme a nakrájame na kúsky. Olúpanú cibuľu prekrojíme na polovicu. Mäso a zeleninu vložíme do vymasteného pekáča. Pečieme v predhriatej rúre( elektrický sporák 200°c/plyn stupeň 3) sai 1 ¾ hodiny. Zhruba po 20 minútach pečenia prilejeme ¼ l vody.Pri pečení občas podlievame. 2. Fazuľkové strúčky umyjeme, očistíme, prepolíme a chvíľu povaríme v osolenej vode. Paradajky a šampiňóny očistíme, opláchneme a nakrájame. V panvici rozhrejeme 2 lyžice masla a opečieme na ňom huby. Pridáme paradajky, osolíme, okoreníme a pridáme fazuľky. Nakoniec primiešame petržlenovú vňať a udržujeme stále teplé. Mäso vyberieme, výpek podlejeme 250ml vody a precedíme. Prilejeme smotanu a krátko povaríme. Zbytok masla vymiešame s múkou, rozmiešame v omáčke a asi 5 minút varíme. Nakoniec omáčku dochutíme soľou a korením. 3. Na mise upravíme zeleninu s pečenia a ozdobíme ju zvyšným tymiýnom a bobkovým listom.Omáčku podávame zvlášť. Hodia sa k nej zemiakové knedle.